POVPRAŠEVANJE

Preoblikovanje s.p. v d.o.o.

Enostaven in zanesljiv postopek

Ali želite svoje poslovanje dvigniti na višjo raven? Ponujamo vam strokovno pomoč pri preoblikovanju vašega samostojnega podjetnika (s.p.) v družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) v Sloveniji.

Zakaj preoblikovati?

  • Ker nisem več pripravljen tvegati z vsem svojim premoženjem za poplačilo morebitnih dolgov, še posebno sedaj, ko je upad prihodkov nepričakovan.
  • Ker je plačilna disciplina velika in je težko dobiti premostvitveni kredit.
  • Ker se moja dejavnost širi, dobički se večajo, zaposlenih je vse več.
  • Ker kot samostojni podjetnik tvegam preveč.
  • 064 299 007

Brezplačen posvet

Želite brezplačen posvet? Pokličite nas še danes in našli bomo rešitev za vas.

Univerzalno pravno nasledstvo

Za Statusno preoblikovanje samostojnega podjetnikav družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) je značilno tudi univerzalno pravno nasledstvo, kar pomeni, da nova ali prevzemna družba kot univerzalni pravni naslednik vstopi v vsa pravna razmerja, ki so povezana s prenesenim podjetjem oziroma statusnim preoblikovanjem samostojnega podjetnika.

Torej, ni potrebno spreminjati pogodb o poslovnem sodelovanju s poslovnimi partnerji, pogodb o zaposlitvi ter drugih poslovnih dogodkov, saj družba prevzame vsa poslovna razmerja, ki jih je sklenil podjetnik

Izjeme sicer obstajajo, med drugim je potrebno urediti prepis lastništva pri prevoznih sredstvih in nepremičninah.

V primeru univerzialnega pravnega nasledstva oz. v primeru preoblikovanja podjetnika na po zakonu navedena načina le to predstavlja davčno nevtralno operacijo in se od takega prenosa davka ne plača.

V primeru že uveljvaljenih davčnih olajšav oz. bodočih olajšav se zaradi univerzalnega pravnega nasledstva razume, da vse koristi in bremena preidejo na družbo z omejeno odgovornostjo.

Stopite v stik z nami

Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč pri nakupu ali prodaji podjetja, nas kontaktirajte še danes. Naša ekipa vam bo z veseljem odgovorila na vsa vaša vprašanja in vam pomagala doseči vaše poslovne cilje.
Odgovor želim
© AGENCIJA LOKS d.o.o. Vse pravice pridržane. Izvedba: webx.si

Inquiry

Fill out the contact form below or give us a call.
GDPR*

Sporočilo poslano

Sporočilo poslano. Odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času.

Povpraševanje

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec, ali pa nas pokličite.
GDPR*